Wie zijn wij?

Welkom op de site van John Jansen en Corine Jansen.

De denkbeelden van oude wijzen. Wat kunnen wij daar nu hebben? Die oude wijzen leefden in een traditionele wereld, dat kan toch niet relevant zijn voor ons moderne bestaan? Wij zijn vrijgevochten, we hebben technologie en onze normen en waarden  zijn volslagen anders dan die van hen.

Voor ons dwingen deze oude wijzen ons juist om vragen te stellen en zelfs vraagtekens te plaatsen bij veel overtuigingen die we zo vanzelfsprekend vinden. Sterker nog we ervaren dat hun ideeën over de manier waarop wij als mensen de wereld aanschouwen, besluiten nemen, een levenswijze kiezen, juist relevanter zijn dan ooit.

John Jansen

Op mijn LinkedIn profiel staat: Connecting the dots. Noem mijzelf verbinder. Als ondernemer vind ik dat het leukste wat er is: verbindingen leggen. Werken met en voor mensen. Opgeleid als NLP-master (verrassend om te zien hoeveel stoïcisme daarin terug komt!) heb ik geleerd hoe overtuigingen de basis vormen van je handelen.

Corine Jansen

Waar ik intens van kan genieten is het verbinden van mensen door te luisteren naar en het vertellen van persoonlijke verhalen. Maar ik spreek ook graag over humane gezondheidszorg, de kracht van luisteren en stoïcijnse levenskunst.

Mijn linkedin profiel

Filosofie is geen abstracte wetenschap. De kracht van denkers zit juist in concrete  en herkenbare voorbeelden die je elke dag kunt toepassen. Het is de alledaagsheid waar de grote veranderingen plaatsvinden.

Juist in deze tijd van onrust is het belangrijk dat we onze heersende opvattingen niet gaan zien als de enige juiste.