Erkenning

In Boek Twaalf van  Overpeinzingen, schrijft Marcus Aurelius: “Steeds weer verbaas ik mij erover, dat hoewel mensen vooral zichzelf lief hebben, zij meer waarde hechten aan wat anderen van hen denken dan aan hun eigen opvatting.”

Je herkent het vast. Je hebt veel werk verricht maar de verwachte erkenning of beloning blijft uit. Je baalt, je bent gefrustreerd. Je hebt het verdiend!

Goed werk verrichten, dat is belangrijk. Erkenning en beloningen; dat zijn slechts extra’s. Wat betekent het om teveel gehecht te zijn aan resultaten waarover je geen controle hebt? Het pakt bijna nooit goed uit. Vraag jezelf: Waarom kan het mij schelen wat deze mensen ervan vinden? Waarom is hun mening zo belangrijk voor mij?

Alleen het begrijpen van de woorden is niet altijd genoeg, soms moeten we echt voelen om te snappen wat het belang is van die woorden.

Denk daaraan, als je een keer de oneerlijkheid van het leven ervaart. Alles bestaat in je verbeelding en daarover heb je zeggenschap. Het zal je sterker maken.