Nogmaals wakker worden!

Gisteren lieten we Epictetus aan het woord met een aantal basisvragen voor de ochtend. Vandaag een ochtendritueel zoals voorgesteld door Marcus Aurelius. Geeft Epictetus een mogelijkheid tot reflectie, Marcus biedt je een krachtige affirmatie. Kies datgene wat bij je past! Of nog beter: Leer van Epictetus en Aurelius!

alles wat we horen is

“Wanneer je opstaat zeg dan tegen jezelf: Ik zal bemoeials , ondankbaren , egoïsten, leugenaars , afgunsthebbers en prutsers tegenkomen. Ze zijn allemaal getroffen door deze ‘aandoeningen’ , omdat ze niet het verschil tussen goed en kwaad hebben leren kennen. Omdat ik de schoonheid van het goede en de lelijkheid van het kwaad begrepen heb, weet ik dat deze boosdoeners nog steeds verwant aan mij zijn … en dat niemand mij kwaad kan doen, noch krijg ik lelijke gedachten – noch kan ik boos op worden op de medemens . Want wij zijn gemaakt voor samenwerking”. -Marcus Aurelius , Meditaties , 2.1

Wij wensen je altijd een goed begin van de dag, mede namens Epictetus en Marcus Aurelius.