PSV-trainer toont zich ware stoïcijn

Voetbal is emotie. Ik ben een groot liefhebber en geniet dan ook van het einde van een spannende competitie.  De voetbalfans weten dat vorig week “lucky” Ajax een doelpunt cadeau kreeg van de scheidsrechter die dat later ook moest toegeven. Alleen: de positie waarin de scheidsrechter zich bevond ten opzicht van de overtreding  zorgde voor de beslissing, een penalty, waaruit Ajax kon scoren. Als de scheidsrechter op een andere positie had gestaan, had hij een andere beslissing genomen.

Philip Cocu, de trainer van PSV, de ploeg die door deze beslissing misschien wel het kampioenschap mist, werd gevraagd om een reactie. Zijn reactie: “Wat moet ik daarvan vinden, ik hou mij alleen bezig met de dingen die ik zelf kan beïnvloeden”.

Zelf ben ik al jaren supporter van NAC en als geen ander besef ik dat ik kan genieten van de emotie (positief en negatief) maar dat ik alleen kan toe schouwen hoe de spelers op het veld het doen. Philip, dank je voor je wijze woorden.