Stoicisme: een praktische gids voor ondernemers die houden van de 4-urige werkweek.

Een aantal jaren geleden kocht ik het boek “Een werkweek van 4 uur” 9789460925542van Timothy Ferriss. Een briljante titel, want Timothy werkt veel meer dan vier uur per week, maar zijn stellingname is: ‘doe de dingen zo efficiënt als mogelijk’. Zijn boek is een praktische leidraad met honderden tips om je in te spannen voor wat je zelf leuk vind, en uit te besteden waar een ander beter in is.

Sindsdien volg ik Timothy Ferriss in zijn activiteiten die altijd gericht zijn op: ‘Hoe kan ik zo snel mogelijk iets leren? Wat zijn praktische tips van de specialisten en hoe kan je ze snel en goed mogelijk toepassen?’

Zo ontdekte hij een aantal jaren terug ook het stoïcisme, een wat hijzelf noemt: “Immensely practical set of rules for better results with less effort.”

Een van de inspiratiebronnen voor Timothy was het boek dat zijn goede vriend Ryan Holiday schreef: “The obstacle is the way”, een heel lezenswaardig boek dat eigenlijk een vertaling in het Nederlands verdient.

Om Marcus Aurelius aan te halen: “Wanneer je op je pad een belemmering tegenkomt, dan vereist dat een actie. Wat in de weg staat, wordt de weg.” Een kortere definitie van ondernemerschap kan ik niet bedenken.

Wij willen je inspireren met stoïcijnse praktijken, eenvoudige vragen die je kunt gebruiken om te leven, je acties, je patronen te evalueren. Met een groots doel (wat ons betreft het doel van het leven): Hoe kan ik een beter leven leiden? En als kleiner stapje: Hoe kan ik zo goed mogelijk ondernemen?

Wat je kunt verwachten? Geen lange verhalen, maar korte praktische blogs met vooral aandacht voor de praktische toepassing van het stoïcisme.

Tips zijn welkom!!

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *